Principperne for ZENsitiv LIVING

Ønsker du, at leve mere ZENsitivt, så prøv at integrere og opøve disse 6 trin i dig hverdag.
Da du mærker og fornemmer så meget mere end alle andre mennesker, så er du ikke kun god til at mærke de dårlige valg. Du er faktisk også super sensitiv til, at mærke hvad der er godt for netop dig. Du mærker hurtigt effekten af hvad gode daglige vaner og ritualer kan gøre for dig- for at skabe det bedste fundament for, at leve et godt og succesfuldt liv. Men gode vaner er også svære at integrere- for ofte kommer vi i kontakt med en skjult stemme, der ikke tillader os, at vi prioritere os selv og de gode valg i livet. En stemme, der ikke føler sig berettiget til det gode liv.
Kender du denne stemme?
Hvis du vil øve dig i nogle af de principper jeg anbefaler- så forsøg dig med et eller flere af nedenstående punkter.
Integrer et redskab af gangen.
  • Vågn tidligt. Gør dig selv den tjeneste at du laver et dejligt morgenritual hvor du sætter væguret ½ time tidligere og står op. Ofte så er det, at vågne tidligt i god tråd med et succesfuldt liv. Du er nemlig allerede et skrift foran, lige fra morgenstunden. Start din morgen på en god og sund måde.
    Jo bedre du starter din morgen, jo nemmere er det ved at fastholde det gode og ZENsitive liv eksempeltvis igennem sund og nærende kost.
  • Start din morgen med at meditere. Ved dagligt at meditere sænker du din risiko for stress. Dit nervesystem kommer i grønt system og der er altså herfra at du har mulighed for at begynde at skabe alt det fede og energifyldte i dit liv. Du vil også opleve en øget lykkefølelse. Du vil føle at du har styring over dine tanker og følelser- Og du vil have lettere ved at reducere følelsen af vrede og afmagt. Morgen meditation renser din krop og dit sind og din dag vil være lidt bedre.
  • Vær taknemmelig. Brug 5 minutter hver morgen på at dvæle ved følelsen af taknemmelighed. Taknemmelighed er en af de følelser med den højeste frekvens- så ved at dvæle ved taknemmelighed- hæver du automatisk din frekvens. Ofte glemmer vi, at mærke og være taknemmelig for alle de små men faktisk mega betydelige ting i livet. Ofte oplever vi først hvor taknemmelige vi egentlig var, den dag vi mangler det i vort liv. Simpelthen fordi, at alting går så hurtigt nu om dage. Tillad dig selv at give dig selv tid til, at mærke hvad du er taknemmelig for og gøre det til en daglig rutine, at være og mærke taknemmelighed. Skriv måske i en dagbog hvad du er taknemmelig for. Fortæl andre mennesker hvad du føler og vis dem din taknemmelighed.
  • Brug din nysgerrighed og lyst til at få ny viden. Lad dig inspirere dig til at opsøge ny viden. En god ide er at du begynder aktivt at vælge at skrue ned for brugen af de sociale medier. Lydbøger er et super godt alternativ til at se nyhederene i TV. Når du lytter lukker du også ned for nogle af de sanser der normalt kan virke overstimulerende på dit nervesystem. Øjnene er den sans der ofte er hovedårsag til overstimulering, da 80% af alle sanser kommer igennem vores øjne.

  • Gør en vild ting hver dag. Øv dig i at turde gå ud af din komfortzone. Det, at du hver dag tillader dig at gøre noget nyt og noget vildt, gør at du bliver mere tryg ved den fornemmelse som udviklingszonen føles. Udviklingszonen er ikke angst, det kan føles angstfuldt, da du mærker dit hjerte hamre. Men det er fordi det er nyt og spændende. Man kan komme til at blive bange for udviklingszonen- det adrenalin kick det kan give at gå ud af sin komfortzone kan føles overvældende og usikkert, hvorfor det er nemmest at fortsætte med at gøre det du plejer. Det at gøre noget vildt og noget anderledes end det du plejer, kan øge din livsenergi og undgå at dit sind fastlåses. Giv dig selv den udfordring at du dagligt skal prøve en ny ting du aldrig har prøvet før. Hvis du kun lever dit liv i komfortzonen, vil du aldrig nå dit fulde potentiale. Hjernen er plastisk og formbar men uden udfordringer fastfryses den og alting opleves mere og mere skræmmende. Du skal ikke være bange for at fejle eller opleve afvisninger, start med at gå ud af din komfortzone. Du vil opleve at du vil udvikle dig hurtigere end du selv troede var muligt. Så begynd at lav en liste over hvad du virkelig ønsker at øve dig på udenfor din komfortzone. Hvad er det virkelig du drømmer om?
  • Øv dig hver dag ved at mærke hvad din indre frekvens er på og find minimum 3 ting du kan gøre for at hæve frekvensen. Det kan eksempelvis være at meditere ( hjælper meditation på at hæve din nuværende grundfølelse). Det kan være at danse til høj musik           (hjælper dans på din grundfølelse?) eller det kan være at gå en tur i skoven. Hvad der virker for sig, skal du gøre til en vigtig del af din hverdag.
Det bedste af det hele. Disse 6 daglige rutiner kan gøres på under 15 minutter dagligt og jo bedre du starter din dag- jo bedre bliver den.